Фото: Офіс президента

Усі держпослуги переведуть в онлайн: Зеленський анонсував важливе нововведення

В майбутньому усі державні послуги в Україні будуть переведені в онлайн. Держава може ефективно функціонувати взагалі без контактів чиновника з громадянином чи компанією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Конференції з питань відновлення України.

Він відзначив, що Україна вже почала експортувати систему цифровізації, зокрема в Естонію, Колумбію та Замбію. Президент закликав союзників розпочати переймати український досвід, який став прикладом соціального прогресу завдяки технологіям.

"Завдяки цифровій трансформації ми покажемо світу, як держава може ефективно функціонувати взагалі без контактів із чиновником та громадянином чи компанією. Всі державні послуги можуть і будуть переведені в онлайн. Від реєстрації бізнесів чи отримання соціальної допомоги до будь-якого іншого державного сервісу", — заявив президент.

Нагадаємо, команди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Мінцифри працюють над новою послугою в "Дії". Незабаром українці зможуть у кілька кліків подати заяву про відшкодування вкладів, перевірити, яку суму їм мають виплатити, і отримати кошти на вже наявний або новий рахунок.

Незабаром на порталі "Діяможна буде закрити ФОП у кілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде всього за декілька секунд. Поки що в Україні стартувало бета-тестування нової послуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2023 13:18