Фото: прес-служба Мінцифри

У "Дії" тестують нову корисну функцію для підприємців: як долучитися

Незабаром на порталі "Дія" можна буде закрити ФОП у кілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде всього за декілька секунд. Поки що в Україні стартувало бета-тестування нової послуги.

Про це повідомили на сайті Міністерства цифрової трансформації України.

Відзначається, що послуга буде актуальною для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність. Для цього більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор.

"Усі дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і внеможливить помилки в заяві. Вам необхідно лише перевірити інформацію та завірити її електронним підписом.Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть у ЄДР до податкової за місцем реєстрації. І все — ФОП закрито", — пояснили у Мінцифри. 

Долучитися до тестування можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків. Реєстрація на бета-тест доступна за посиланням.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про проведення експериментального проєкту зі спрощеною процедурою оформлення субсидій. Проект має на меті максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке ухвалення рішення щодо її надання.

Раніше ми писали, що мобільний застосунок "Приват24" оновився й запустив єдине меню "Комунікації". Клієнти "ПриватБанку" тепер отримали змогу зв'язатися з особистим консультантом через "Допомогу онлайн", месенджери чи зателефонувати напряму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.06.2023 12:42