Фото: Мінцифри

Вкладники збанкрутілих банків зможуть повернути свої кошти за кілька кліків у "Дії"

Команди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Мінцифри працюють над новою послугою в "Дії". Незабаром українці зможуть у кілька кліків подати заяву про відшкодування вкладів, перевірити, яку суму їм мають виплатити, і отримати кошти на вже наявний або новий рахунок.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства цифрової трансформації України. 

Відзначимо, відповідний меморандум про співпрацю підписали віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

За словами Федорова, до кінця року в Україні планують відцифрувати 100% найпопулярніших державних послуг. Нині в роботі команди — десятки нових сервісів, зокрема й відшкодування коштів вкладникам збанкрутілих банків.

"Сьогодні це 1,4 мільйона рахунків українців на суму близько 3,2 мільярда гривень. Співпраця з Фондом гарантування вкладів дасть можливість українцям повернути свої кошти у кілька кліків. Зробити це без паперів та походів до банку. Це буде зручний та швидкий сервіс. Наразі ми працюємо над послугою в "Дії" і незабаром вона запуститься для всіх вкладників", — повідомив Федоров. 

Зазначається, що вклади фізичних осіб, зокрема, і фізичних осіб-підприємців, в усіх банках України — під захистом Фонду гарантування вкладів. Якщо якийсь із банків збанкрутів, вкладники отримують гарантоване їм відшкодування у сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

"Наявність гарантій за вкладами фізичних осіб у випадку банкрутства банку — це одна з основ, на яких тримається довіра українців до банківської системи. За весь час існування Фонд гарантування виплатив українцям понад 103 мільярди гривень відшкодування, із яких 7,6 — уже за період повномасштабного вторгнення РФ", — зауважила Світлана Рекрут.

Нагадаємо, незабаром на порталі "Дія" можна буде закрити ФОП у кілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде всього за декілька секунд. Поки що в Україні стартувало бета-тестування нової послуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.06.2023 14:20