Фото: Міністерство з питань реінтеграції окупованих територій

В Україну повернули ще одну викрадену рашистами дитину: що відомо про підлітка з Маріуполя

Українська влада повернула 17 річного хлопця, якого російські загарбники вивезли з Маріуполя до Шахтарська, що на Донеччині. В'ячеслав сам дав про себе знати, завдяки чому його вдалося забрати від ворога.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій.

У відомстві розповіли, що хлопець зростав без батьків. До повномасштабної війни навчався у Маріуполі. Та коли місто захопили росіяни, вони депортували його до Шахтарська, що в Донецькій області. Втім, хлопець знайшов спосіб дати про себе знати. Далі свою роботу зробили волонтери та державні органи.

"Мінреінтеграції висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до повернення дитини. Зокрема, Міністерству закордонних справ України, Службі у справах дітей Деснянського району м. Києва, головному спеціалісту відділу опіки/піклування, усиновлення та сімейних форм виховання Аліні Долженко, програмному директору "СОС Дитячі Містечка Україна" Дар’ї Касьяновій, а також "Українській мережі за права дитини", — вказує відомство.

Верещук

Фото: Мінреінтеграції

Скількох українських дітей викрала Росія

Президент Володимир Зеленський 14 травня повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

"Тисячі українських дітей вивезені силою на територію держави-агресора. Достеменно — є повністю вся аналітика — відомо про 19 тисяч 393 дитини, це вже конкретика з іменами та прізвищами й датою їх вивезення. Вони вкрадені Росією", — сказав він.

Зеленський додав, що доля маленьких українців наразі невідома.

"Але знаємо, що російська влада не лише розлучає дітей з рідними, але й вчить ненавидіти Україну. Тому ми маємо діяти максимально швидко, щоб повернути наших вкрадених дітей", — підсумував президент.

Нагадаємо, минулого тижня українській владі вдалося повернути додому 14-річну Вероніку, яку рашисти вивезли на окуповану територію.

Раніше уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова виправдалася через викрадення дітей. Вона заявила, що "рятувала українців" під час їхньої депортації до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 01:28