В "Укренерго" зробили невтішну заяву через ракетні обстріли 15 листопада

16 ЛИСТОПАДА 2022 10:29

У вівторок, 15 листопада, росіяни атакували енергетичну інфраструктуру України. Це була масштабна атака на сферу енергетики, від якої постраждали усі регіони країни.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на НЕК "Укренерго".

За словами голови правління компанії Володимира Кудрицького, найбільше постраждала західна Україна, центральні та північно-східні регіони.

"Для стабілізації енергосистеми "Укренерго" було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни", — сказав він.

Також у повідомленні зазначається, що енергетики одразу розпочали відновлення живлення споживачів та пошкоджень мереж та електростанцій.

"Водночас, наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, просимо з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися за потреби, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію", — уточнили в "Укренерго".

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, Росія знову масовано обстріляла Україну. Також російські ракети впали на території Польщі.

Суспільство, 16.11.2022 10:29