Фото: Міністерство енергетики України

В уряді зробили заяву щодо тарифів на електроенергію: чи планується підвищення

Станом на сьогодні жодних рішень з приводу підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку із її дефіцитом через удари російських загарбників по енергетичній інфраструктурі України немає.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив на брифінгу для ЗМІ, пише прес-служба Міністерства енергетики.

За словами урядовця, в Україні продовжують верифікацію пошкоджень, які наніс ворог енергетичній інфраструктурі під час ракетного удару 22 березня.

"Я не бачу сьогодні, що це якось драматично вирішить нашу ситуацію. Зараз немає ніяких рішень щодо тарифів, долі ПСО чи заборони експорту. Зараз ми фокусуємось на фіксуванні наслідків атак. Тоді ми вийдемо на цифри, строки відновлення і від цього вже будемо ухвалювати рішення з відповідних питань", — каже Галущенко.

Тож конкретні висновки стосовно зростання тарифів на електроенергію можливі, коли з'явиться чітке розуміння обсягу завданих пошкоджень українській енергетиці. 

"Це була наймасштабніша атака за весь період великої агресії. Повного розуміння, наскільки зруйновано об’єкти, у нас поки немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не всюди є доступ до устаткування, щоб перевірити стан. Стосовно сум збитків – реальні цифри будуть зрозумілі після верификації пошкоджень. Але я думаю, що йдеться точно про мільярди. Безумовно, ми всі ці суми будемо надалі вимагати від агресора у відповідних судових позовах", — каже міністр.

Також очільник Міненерго зазначив, що Україна має можливість імпортувати електроенергію з європейських країн. Україна звертається до ENTSO-E(Європейська мережа системних операторів передачі електроенергії) щодо збільшення відповідних обсягів. 

Нагадаємо, що ДТЕК втратив 50% об'єктів генерації електрики внаслідок масованого обстрілу у п'ятницю, 22 березняЗа словами посадовця, під прицілом ворога перебували одразу дві частини енергосистеми України — генеруюча та розподільча.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.03.2024 10:09