В УВКБ закликали українську владу забезпечити виконання судового рішення про виплату пенсій

13 ВЕРЕСНЯ 2018 08:41

В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) вітали рішення Верховного суду України, яке гарантує внутрішньо переміщеним особам і жителям непідконтрольних уряду територій на сході країни спрощений порядок отримання пенсій, повідомляє UN.

«Це рішення має життєво важливе значення для тисяч людей похилого віку, які не могли отримувати пенсії, на які вони розраховують. І це, безумовно, крок в правильному напрямку», - заявила директор європейського бюро УВКБ Паскаль Моро. Вона закликала українську владу забезпечити належне виконання судового рішення.

У серпні 2014 року пенсії отримали приблизно 1,2 млн. людей похилого віку з непідконтрольних сьогодні територій. А в липні 2018 року - менше половини з цього числа.

Своєю постановою судді Верховного суду залишили в силі рішення суду нижчої інстанції, який задовольнив позов пенсіонерки з Донецької області, що не одержувала пенсію з квітня 2017 року.

На сході України вже п'ятий рік точаться запеклі збройні сутички. Постійні обстріли уздовж 457-кілометрової «лінії зіткнення» призводять до руйнування об'єктів цивільної інфраструктури. Багато території уздовж цієї лінії усіяні мінами і іншими вибухонебезпечними боєприпасами. В УВКБ вважають, що це найвища щільність замінування в світі.

Сьогодні в УВКБ знову звернулися із закликом до міжнародного співтовариства підтримати 3,4 млн українців, які потребують гуманітарної допомоги в зв'язку з конфліктом на сході країни.

Політика, 13.09.2018 08:41