В Узбекистані більше не використовують дитячу працю

15 ЛЮТОГО 2018 10:31

Влада Узбекистану успішно впоралися з проблемою використання дитячої праці при зборі бавовни. Випадки примусової праці ще зустрічають, але влада вживає конкретні заходи, щоб покінчити і з цим явищем. Про це йдеться в звіті Міжнародної організації праці (МОП), зробленому для Світового банку, повідомляє TrueUA.

Автори дослідження поговорили з трьома тисячами респондентів, які представляли 2,6 мільйона чоловік, що працюють в сфері бавовняної індустрії. У підсумку експерти МОП прийшли до висновку, що влада Узбекистану проводять помітні перетворення, спрямовані на забезпечення основоположних трудових прав.

За даними МОП, зі столиці Узбекистану місцевій владі надійшла вказівка забезпечити найм збирачів бавовни виключно на добровільній основі. При цьому розмір оплати праці був збільшений відповідно до рекомендацій МОП і Світового банку. Експерти також нагадують про необхідність і надалі відстежувати ситуацію з використанням дитячої праці, щоб переконатися в тому, що діти відвідують школу.

МОП рекомендувала уряду Узбекистану і надалі збільшувати заробітну плату, а також покращувати умови праці в більш широкому сенсі з тим, щоб залучати на прибирання бавовни більше працівників на добровільних засадах.

Світ, 15.02.2018 10:31