Скріншот з відео

В Ужгороді священник УГКЦ закликав українців обійнятися з росіянами: відео скандальної проповіді

В Ужгороді греко-католицький священник Роман Курах потрапив у скандал через заклик до вірян молитися, щоб "прекрасні народи України та Росії перестали вбивати одне одного й обійнялися". Скандальну заяву він зробив під час недільної проповіді у головному храмі Мукачівської греко-католицької єпархії в Ужгородському катедральному соборі.

Про це у Facebook повідомила журналістка Дарія Сіпігіна. Вона також опублікувала відео скандальної проповіді.

"Ми дуже просимо, щоб Господь це зробив, це чудо: примирив ці два великі народи — України і Росії. Щоб ці два народи не товкли, не мучили, не знищували, не вбивали один одного. Але щоб ці два прекрасні народи будували царство небесне уже тут на землі і колись разом увійшли до неба, обійнялися і прославили господа цілу вічність на многая і благая літа", — заявляв священник Роман Курах.

Після богослужіння журналістка вступила в дискусію з нимНа питання, навіщо він сказав, що українці і росіяни "братні народи", священник відповів, що може казати, що захоче і навіть благословляє росіян:

— Ви не можете казати, що Україна і Росія — братні народи. 
— Я можу казати всьо, що я хочу, дорога моя. 
— Ви благословляєте росіян.
— Благословляю.

Зазначимо, ЗМІ повідомляють, що ця єпархія не підпорядковується Українській греко-католицькій церкві і її предстоятелеві Святославу, а напряму Ватикану. Це сталося внаслідок того, що опоненти з-поміж католицьких ієрархів угорського та словацького походження протистояли об'єднанню з УГКЦ ще з часів повернення незалежності України.

Нагадаємо, під час візиту в Угорщину Папа Римський Франциск помолився за "мученицькі народи України і Росії". Він також зустрівся із підсанкційним діячем Російської православної церкви — митрополитом Будапештським та Угорським Іларіоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 10:57