Фото: UNB — "Укрнафтобуріння" / Facebook

ВАКС остаточно вирішив долю Сахалінського родовища: кому приноситиме дохід підприємство

У четвер, 8 серпня, Вищий антикорупційний суд розглянув позов про скасування арешту корпоративних прав Сахалінського нафто-газового родовища. Його остаточно передали в управління держави.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на джерела в суді.

Згідно з отриманою інформацією, ВАКС, який у четвер розглядав позов адвокатів колишніх власників Сахалінського родовища, щодо визнання незаконним арешт корпоративних прав та передачу їх в АРМА, закрив провадження. 

Таким чином одне з найбільших газових родовищ України залишається у користуванні держави й надалі працюватиме на її користь.

Втрати держави від призупинення діяльності родовища

За даними "Укрнафтобуріння", щомісячні втрати держави від анулювання ліцензії Сахалінського родовища складають 47,3 мільйона кубометрів газу та 5229 тонн конденсату. Станом на червень 2024 року через простій держава втратила орієнтовно майже 285 мільйонів кубометрів природного газу та 31 тисячу тонн конденсату.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції щодо колишнього президента "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та колишнього топ-менеджера компанії Петра Кононенка. Йдеться про стягнення у дохід держави активів цих осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2024 12:17