Фото: vinnitsa.info

ВАКС виніс вирок колишній начальниці податкової служби Одещини та її заступнику

Оголошено вирок колишньому керівнику регіональної податкової служби та його заступнику. Наталії Чеботарьовій та Володимиру Мосійчуку присудили шість років позбавлення волі.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зазначається, що 9 листопада 2023 року за участі прокурора САП колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишню виконувачку обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області та її заступника визнано винуватими у пропозиції та наданні 25 тисяч доларів США неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Вироком суду колишню очільницю регіональної податкової служби визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та призначено покарання у вигляді шість років позбавлення волі, з позбавленням п'ятого рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Її заступнику суд визначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, з позбавленням рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією майна.

Зазначається, що вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За що судили Чеботарьову та Мосійчука

Слідством було встановлено, що очільниця регіональної ДПС, діючи спільно зі своїм заступником, запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів США. Натомість останній мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаної з отриманням неправомірної вигоди від підприємців та не притягувати податківців до відповідальності.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання Максиму Микитасю. Його підозрюють у заволодінні 307 мільйонами гривень Міністерства оборони України під час будівництва складів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 21:13