Вартість Bitcoin досягла рекордної суми, понад 5 тис. дол.

02 ВЕРЕСНЯ 2017 15:56

Курс криптовалюти Bitcoin вперше досяг історичного максимуму і перевищив позначку в 5 тис. дол. за одиницю, передає TrueUA з посиланнями на ресурси «112 Україна» та CoinDesk.

Як стало відомо, курс Bitcoin зафіксувався на позначці в 5013,91 дол. за одиницю. Варто зазначити, що такий курс протримався близько 10 хвилин, після чого опустився трохи нижче позначки 5 тис. дол.

Згідно з ринковими даними, найвища вартість криптовалюти була зафіксована на китайській біржі OKCoin і склала 5 тис. 149 дол.

Раніше повідомлялося, що шість найбільших банків світу запустять нову криптовалюту. Банки активізували зусилля для запуску нової форми валюти — криптовалюти utility settlement coin (USC), а також розробляють заходи для її захисту.

Перехід на нову форму валюти USC передбачає використання криптовалюти при укладанні угод з цінними паперами. USC можна буде обміняти на традиційні валюти в центральних банках.

Нагадаємо, що в Україні вже визнали необхідність правового визначення криптовалюти. На засіданні Ради фінансової стабільності, яке відбулося 31 серпня, пообіцяли врегулювати статус Bitcoin. У вересні очікується спільна позиція Національного банку України, Міністерства фінансів та інших регуляторів щодо статусу криптовалюти в Україні.

Економіка, 02.09.2017 15:56