Василь Бурба: команду про перенесення інформації повідомив Андрій Єрмак

20 ЛИСТОПАДА 2021 08:42

Колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що команду перенести операцію захоплення «вагнерівців» у липні 2020 року дав президент України, про що йому повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Про це він заявив у в інтерв’ю в ефірі програми «Свобода слова із Савіком Шустером» на телеканалі Україна.

«Ми піднялися на четвертий поверх і нам повідомили, що з нами буде розмовляти глава Офісу. Ми провели розмову. Нас було троє – я, перший заступник Руслан Баранецький і глава Офісу. Відбулася доповідь про зміни обстановки щодо наступного етапу – тобто, планова доповідь, яку ми робили щодо спільної операції протягом деякого часу. У зв’язку з тим, що він був делегований президентом, я отримав вказівку щодо перенесення фінального етапу. Я отримав відповідь, що це вказівка президента, тобто, особа, яка була делегована й перед цим була присутня, повідомила, що це команда президента», – сказав Бурба.

Він зазначив, що жодної письмової вказівки не було.

Також він висловив застереження, що у Офісі президента є посадовець, який інформує Росію про таємні операції українських спецслужб.

«Моя суб'єктивна точка зору – операцію не можна було переносити. Саме перенесення – це один із варіантів, чому в нас стався провал», – сказав Бурба.

Події, 20.11.2021 08:42