На фото: Дмитро Разумков. Джерело: liga.net

"Важливі питання були зняті з розгляду": Разумков повідомив про "парламентську кризу"

У середу, 20 березня, відбулося засідання Верховної Ради через майже місяць відсутності системної роботи в сесійній залі. Проте всі важливі питання були зняті з розгляду через брак голосів.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат Дмитро Разумков.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні "Слуги народу" відмовилися працювати до вичерпання питань порядку денного. В результаті потенціалу вистачило лише на кілька питань. 

Разумков повідомив, що народні обранці сьогодні встигли розглянути наступні питання:

  • Ухвалили в першому читанні законопроект, який регулює питання володіння і поводження з вогнепальною зброєю цивільними українцями під час дії воєнного стану та через 90 днів після нього (№9538).
  • У першому читанні прийняли законопроект про реформування системи фінансування вищої освіти (№10399).

Також, за словами Разумкова, йому з командою "Розумної Політики" вдалося збити дві "шкідливі правки" до законопроекту щодо митного оформлення біометану №9456. 

"Однією з них хотіли протягнути суттєве збільшення зарплат Комісії цінних паперів та фондового ринку. А інша правка допускала конфлікт інтересів у Комісії, наприклад, щоб родичі керівництва могли працювати в повʼязаних організаціях", — повідомив Дмитро Разумков.

Раніше "Українська правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що одразу декілька десятків народних депутатів із "Слуги народу" повідомили керівництву фракції про бажання скласти свої мандати. Відтак, наразі фракція дуже близька до остаточної дезорганізації.

Згодом голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відреагував на чутки щодо дезорганізації монобільшості у Верховній Раді. Політик запевняє, що це не відповідає дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 16:07