Фото: Давид Арахамія / скріншот

Чутки про дезорганізацію "Слуги народу": Арахамія відповів архівними скріншотами (фото)

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відреагував на чутки щодо дезорганізації монобільшості у Верховній Раді. Політик запевняє, що це не відповідає дійсності.

Відповідне повідомлення Арахамія опублікував у своєму Telegram-каналі. За його словами, ще з 2019 року з певною регулярністю суспільство дізнається, що "монобільшості не існує".

"За цей час ми провели реформи, на які у Верховній Раді не було голосів з часу проголошення незалежності, і забезпечили законодавчу базу для отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС. Всім би так "розпадатися", — написав Давид Арахамія.

Свої аргументи голова фракції обґрунтував архівними скріншотами ЗМІ, які неодноразово повідомляли про розкол провладної партії.

Давид Арахамія відповів на чутки про дезорганізацію фракції "Слуга народу"

Скріншот з Telegram-каналу Давида Арахамії

Раніше "Українська правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що одразу декілька десятків народних депутатів із "Слуги народу" повідомили керівництву фракції про бажання скласти свої мандати. Відтак, наразі фракція дуже близька до остаточної дезорганізації.

Чому парламент втримує нардепів

Ще у грудні 2023 року Давид Арахамія заявив, що зменшення кількісного складу Ради не може не позначатися на її діяльності. За його словами, у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати".

Нагадаємо, 8 грудня народні депутати проголосували за дострокове припинення повноважень своїх колег Максима Єфімова, Дмитра Шпенова та Віталія Данілова. Тепер у Верховній Раді залишився 401 нардеп.

Ще 1 грудня стало відомо, що народний депутат від групи "Довіра" Максим Єфімов складає повноваження у Верховній Раді. Політик висловив бажання більше займатися "питаннями Донбасу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 15:48