Фото: Національна поліція України

На Одещині чоловік побив до смерті незнайомця, який заступився за касира в магазині

На Одещині правоохоронці затримали зловмисника, який вбив чоловіка за те, що той зробив йому зауваження. За скоєне підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, кілька днів тому до правоохоронців надійшло повідомлення від жителя багатоквартирного будинку одного з сіл Фонтанської громади про те, що він виявив мертвим свого сусіда за місцем його проживання.

"Слідчо-оперативна група виявила на тілі небіжчика тілесні ушкодження. Попередньо, чоловік помер від черепно-мозкової травми, перелому кісток черепа, кроволиву. Точну ж причину встановлять судово-медичні експерти", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що напередодні ввечері 41-річний потерпілий, стоячи в черзі на касі в одному з місцевих супермаркетів, заступився за продавчиню, з якою сварився нетверезий покупець. Неадекватний громадянин перемкнув увагу на чоловіка, коли вони вийшли на вулицю, де нетверезий чоловік вдарив незнайомця кулаком в обличчя, від чого 41-річний чоловік упав і вдарився головою об асфальт.

"Зловмисник з місця інциденту втік, а потерпілий відмовився від допомоги перехожих, попрямував додому, де наступного дня його без ознак життя й виявив сусід", — зазначили правоохоронці.

Поліцейські за лічені години встановили особу підозрюваного та затримали його в Одесі, де він проживав. Ним виявився 26-річний містянин, який їздив на роботу у село, в якому побив чоловіка.

На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили фігуранту про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, яке спричинило смерть потерпілого (ч. 2 статті 121 Кримінального кодексу України). Слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Нагадаємо, раніше в Одеській області суд виніс вирок 45-річному жителю Подільського району, який вбив свого односельця. Злочинець проведе за ґратами дев'ять років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.07.2024 12:14