Фото: The Insider

Ведучого-путінолюба Такера Карлсона звільнили з американського FоX News: Соловйов вже тягне його на росТВ

Американський ведучий політичного ток-шоу Tucker Carlson Tonight на консервативному телеканалі Fox News Такер Карлсон йде зі своєї посади. 

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

"Fox News Media і Такер Карлсон домовилися розійтися. Ми дякуємо йому за його роботу на телеканалі як ведучого, а до цього — як автора",  йдеться у повідомленні.

Прес-служба телеканалу додала, що остання програма Карлсона вийшла в ефір у п’ятницю, 21 квітня. Водночас компанія не називає причини припинення співпраці. 

Проте, за даними Reuters, відповідне рішення телеканал ухвалив менш як за тиждень після того, як Fox News врегулювала позов компанії Dominion Voting Systems про наклеп. Справа стосувалася неправдивих заяв про нібито використання машин підрахунку бюлетенів Dominion для маніпулювання на користь демократа Джо Байдена на виборах президента США у 2020 році, що лунали на шоу Карлсона. Компанія в суді надала докази, що Карлсон і команда свідомо поширювали цей фейк. FOX News погодилася виплатити Dominion 787,5 мільйона доларів, утім не була зобов’язаною спростувати поширену інформацію чи перепросити.

За даними російських ЗМІ, пропагандист Соловйов вже запропонував йому роботу в РФ.

"Такер, приходь до нас. У нас можна не боятися лаяти Байдена",  закликав пропагандист.

Що відомо про Такера Карлсона

Карлсон — скандальний політичний оглядач, відомий своїми консервативними поглядами та, зокрема, активною критикою президента США Джо Байдена. 53-річний журналіст після роботи в CNN та низці інших видань почав працювати на FOX News, де з 2009 року був політичним аналітиком та з’являвся у різних програмах, а з 2016 року і дотепер вів власне політичне ток-шоу.

Такера широко звинувачували в США та за кордоном у поширенні російської та китайської пропаганди та дезінформації із використанням медіа-платформи FOX News. 

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну "тиранією", а президента України Володимира Зеленського — "маріонеткою адміністрації Байдена". У своїх передачах Карлсон майже дослівно повторював російську антиукраїнську пропаганду, іноді додаючи деякі вигадки від себе. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кремлівський пропагандист Іван Охлобистін озвучив російський мультфільм про війну в Україні. Охлобистін бридким голосом розповідає рашистам, як краще вбивати українців, штурмувати будівлі та повернутися додому цілими із війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.04.2023 22:57