lviv.sq.com.ua

Великдень 2023: СБУ звернулася до українців із важливим закликом

Служба безпеки України закликала українців обмежити відвідування масових заходів перед великодніми святами та під час них.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Ворог чудово розуміє, що зазнає поразки на полі бою, тож не полишає спроб влаштувати провокації, аби розхитати єдність українського суспільства. Для цього РФ намагається застосовувати різноманітні інструменти та, серед іншого, приділяє особливу увагу релігійній тематиці", — наголосили в СБУ.

Зазначається, що Служба працює над тим, аби нейтралізувати вплив окупантів на церковне середовище і не дати РФ бодай мінімальної можливості використати релігійне питання для досягнення власних цілей.

Крім того, правоохоронці дали українцям низку рекомендацій, яких потрібно дотримуватися на Великдень:

  • обмежити відвідування масових заходів, під якими б гаслами вони не відбувалися;
  • не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій;
  • дотримуватися комендантської години;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та йти до укриття;
  • без потреби не затримуватися у храмах;
  • повідомляти правоохоронцям про підозрілі предмети та людей, які можуть влаштовувати провокації чи становити потенційну загрозу.

Нагадаємо, командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що ЗСУ готові дати гідну відсіч ворогові й на свята, й у звичайні дні. Нині готується система протиповітряної оборони, командування вживає заходів щодо її маневру, висування на ті чи ті напрямки. У ЗСУ пообіцяли робити все, щоб ворог не завадив українцям відсвяткувати Великдень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.04.2023 18:56