Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Ветерани СВО" вбивають росіян після повернення з війни: приголомшливі цифри

Російські загарбники, які воювали проти України, вбили як мінімум 107 громадян Росії після повернення додому. Ще сотні особам вдалось вижити після отримання важких каліцтв. 

Відповідні дані оприлюднила "Верстка", посилаючись на повідомлення ЗМІ та інформацію з судових картотек.

За даними джерела, жертвами злочинів так званих "ветеранів СВО" стали жителі 64 регіонів РФ, а також невизнана Південна Осетія, де загинула одна людина.

Які злочини найпоширеніші 

Найпопулярнішим злочином з летальними наслідками та постраждалими стало навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, небезпечної для життя (ст. 111 КК). Учасники "СВО" скоїли як мінімум 87 таких злочинів, через що загинуло 18 людей.

За винесеними вироками тюремні терміни у цих справах становлять від 5,5 до 10 років восьми місяців колонії суворого режиму для найманців ПВК і від шести до 9,5 років суворого режиму — для інших бійців.

Також російські "ветерани" за останні два роки вчинили щонайменше 55 злочинів за статтею про вбивство (105 КК), внаслідок яких не вдалося вижити 76 особам. Водночас 44 жертви припадають на 36 помилуваних екс-в'язнів, а ще 32 — "на рахунку" 19 добровольців та військовослужбовців.

Терміни вже винесених вироків становлять від шести до 11 років колонії суворого режиму, або від 7,5 до 10 років суворого режиму. У випадках, коли тих "ветеранів СВО", хто повернувся з війни, судили ще й за додатковими статтями, максимальні терміни зростали до 22 і 20 років відповідно.

Нагадаємо, російські загарбники планують побудувати музей так званої "спеціальної воєнної операції" у тимчасово окупованому Криму. Наразі рашисти шукають обирають місце для майбутньої споруди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.04.2024 18:33
Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ