Фото: соцмережі

Вибори президента США: один з кандидатів призупинив свою кампанію

Колишній віце-президент Майк Пенс призупинив свою президентську кампанію через низькі результати опитувань та фінансові проблеми. Водночас він пообіцяв допомогти вибрати "принципових республіканських лідерів" у майбутньому.

Про це повідомляє CNN.

"Після довгих молитов і роздумів я вирішив призупинити свою президентську кампанію відсьогодні", — заявив Пенс на щорічній конференції Республіканської єврейської коаліції у Лас-Вегасі у суботу.

У передвиборчому штабі Пенса були серйозні побоювання, що він не зможе пройти кваліфікацію на третій етап дебатів наступного місяця, повідомило CNN джерело. Це занепокоєння стало рушійним фактором у рішенні Пенса, сказав радник-республіканець, близький до його передвиборчого штабу, і кілька днів збору коштів цього тижня мало що змінили.

"Я виходжу з цієї кампанії, але дозвольте мені пообіцяти вам, що ніколи не залишу боротьбу за консервативні цінності й ніколи не перестану боротися за обрання принципових республіканських лідерів на всі посади в країні. Так допоможи мені Бог", — сказав Пенс у суботу.

Як повідомили CNN численні джерела, рішення про зупинення роботи ретельно трималося в руках радників. Багато організаторів заходів не знали, що оголошення буде зроблено на сцені.

Раніше повідомлялось, що 27 жовтня, конгресмен Дін Філліпс мав подати документи на участь у президентських виборах та розпочне свою кампанію. Він змагатиметься з чинним президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом за статус кандидата від Демократичної партії на майбутніх виборах.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, у Сполучених Штатах Америки намагаються знайти альтернативу Дональду Трампу для участі у президентських виборах 2024 року. Кілька провідних спонсорів Республіканської партії почали пошук кандидатів. Відомо, що губернатор Вірджинії Глен Янгкін і губернатор Джорджії Браян Кемп отримали таємні пропозиції взяти участь у виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2023 22:44