Фото: соцмережі

У США шукають заміну Трампу для участі в президентських виборах: журналісти назвали головного кандидата

У Сполучених Штатах Америки намагаються знайти альтернативу Дональду Трампу для участі у президентських виборах 2024 року. Кілька провідних спонсорів Республіканської партії почали пошук кандидатів.

Про це пише Axios.

Як зазначають у виданні, губернатор Вірджинії Глен Янгкін і губернатор Джорджії Браян Кемп отримали таємні пропозиції взяти участь у виборах.

"Мільярдер Рональд Лаудер, який входить до донорів Республіканської партії, підтримує кандидатуру Янгкіна, якщо той погодиться висунути свою кандидатуру. Ще один мільярдер Томас Петерффі, спонсорує організацію Youngkin's Spirit of Virginia PAC. Також останнім часом інтерес до Янгкіна виявляють інші великі донори Республіканської партії", — пишуть у Axios.

Зокрема, медіамагнат Руперт Мердок приватно заявив, що хоче, щоб Янгкін брав участь у президентських перегонах. Одразу після цього губернатора запросили на ефір на Fox News.

Хто такий Глен Янгкін

Американський політик та бізнесмен Янгкін живе в Грейт-Фоллз, штат Вірджинія, зі своєю дружиною Сюзанною та їхніми чотирма дітьми Джоном, Грантом, Анною та Томасом. Станом на вересень 2021 року його статки оцінювали в 440 мільйонів доларів. Янгкін має зріст 200 сантиметрів.

Глен Янгкін

Глен Янгкін. Скріншот з YouTube

Янгкін християнин і раніше служив у ризниці церкви Святої Трійці в Макліні, штат Вірджинія. Його церква Святої Трійці описує себе як "неконфесійну церкву з англіканським корінням і сучасним харизматичним вираженням". Перемогу Янгкіна на виборах у Вірджинії приписували коаліції виборців, що складалася з прихильників Трампа та жителів передмістя, які підтримували Джо Байдена.

Нагадаємо, 2 серпня Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Додамо, що в Україні побоюються повернення до влади в США Дональда Трампа. Він може зменшити об'єми військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 07:47