Фото: slovoidilo.ua

Зеленський висловив побоювання щодо можливої перемоги Трампа на виборах у США

В Україні побоюються повернення до влади в США Дональда Трампа. Він може зменшити об'єми військової допомоги Україні.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Президент України прокоментував заяви Трампа про те, що він нібито здатний зупинити війну РФ проти України протягом доби. Глава держави вважає, що екс-президент США мав змогу припинити російську агресію, однак нічого для цього так і не зробив.

"Звичайно, хочеться завершити війну якомога швидше. Це не пов’язано з адміністрацією. Чи буде вона така ж, чи вона зміниться. Президент Байден — він президент під час повномасштабної війни, і він допоміг нам більше, ніж президент Трамп. Якщо ми говоримо про адміністрацію. Але при цьому ми маємо розуміти, що тоді не було повномасштабної війни. І я не знаю, як би діяв Трамп. Я не зрозумів, чому Дональд Трамп говорив: "Я б за 24 години посадив би Путіна і Зеленського (за стіл переговорів — ред.), двох президентів, і завершив би війну". Ну, він міг тоді це зробити, коли він був (президентом США — ред.). Але цього не відбулося. Так, питання було не таким гострим тоді, тому що не було повномасштабного вторгнення, якщо аналізувати, але тим не менш. Були окуповані наші території", — зазначив Зеленський.

Президент визнав, що у такій ситуації, в якій перебуває Україна, можливі зміни турбують; тому що "ситуація може змінитися і на краще, і на гірше".

Нагадаємо, що Дональд Трамп оголосив про участь у виборах президента США у листопаді 2022 року. Чинний президент США Джо Байден офіційно оголосив, що йде на другий термін і висуватиме свою кандидатуру на виборах у 2024 році 25 квітня.

У виборах також офіційно візьме участь і юрист Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він анонсував свою участь у бальному залі бостонського готелю Park Plaza 19 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.06.2023 15:59