Фото: АР

Офіційно: Байден оголосив про участь у виборах президента США в 2024 році

Президент США Джо Байден офіційно оголосив про те, що братиме участь у виборах у 2024 році. Про це він заявив у своєму Twitter.

Пост американський лідер опублікував у вівторок, 25 квітня. 

"У кожного покоління буває момент, коли йому доводиться відстоювати демократію. Відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що це наше. Ось чому я балотуюся на переобрання президентом Сполучених Штатів", — написав Байден. 

Що відомо про майбутні вибори у США

Чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на вівторок 5 листопада. Вони стануть 60-ми виборами президента США.

Відзначимо, у 2021 році 80-річний Джо Байден став 46-им президентом США. Він є найстаршим головою держави в історії Америки. Нині йому 80 років. Він стверджує, що права на аборти, захист демократії, виборчі права та система соціального захисту будуть одними з найважливіших питань на виборах у 2024 році.

Джо Байден належить до Демократичної партії. Окрім чинного президента, партія не висувала будь-якої іншої політичної фігури. У разі обрання Байдена на другий термін, до його закінчення президенту виповниться 86 років.

Від конкурентів демократів, Республіканської партії, кандидатом стане попередній президент США Дональд Трамп. Додамо, що Трампу інкримінують скоєння злочинів, які він заперечує. Водночас звинувачення проти Трампа не позбавляють його права балотуватися.

Ще одним можливим кандидатом на вибори називають також республіканця Рона Десантіса. Він зараз обіймає посаду губернатора штату Флорида.

У виборах офіційно візьме участь і юрист Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він анонсував участь у виборах у бальному залі бостонського готелю Park Plaza.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що питання парламентських виборів в Україні зараз не на часі. Відповідно до законодавства, голосування не можуть проводитись під час воєнного стану. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2023 13:23