Колаж з Twitter

Спроба зґвалтування журналістки: суд визнав Дональда Трампа винним, — ЗМІ

Колишнього президента США Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Про це повідомляє CNN.

За даними джерела, присяжні визнали, що Трамп дійсно зґвалтував Керрол у роздягальні універмагу на Манхеттені в 1996 році.

Екс-президент США також повинен буде виплатити Керрол 2 мільйони доларів компенсації за зґвалтування. Також Трампа визнали винним у наклепі, коли він заперечував цей інцидент. За це йому присудили ще 3 мільйони доларів компенсації на користь Керрол.

Судовий процес Трампа: що відомо

Позов проти екс-президента США подала 79-річна колумністка Е. Джин Керролл, яка стверджує, що наприкінці 1995 року або на початку 1996-го вона зазнала сексуального насильства з боку Трампа у роздягальні магазину Bergdorf Goodman на Мангеттені. Потерпіла запевняє, що Трамп обирав у магазині спідню білизну для іншої жінки та звернувся до Керролл по допомогу. Потім він жартома попросив жінку приміряти білизну, після чого нібито напав на неї у роздягальні. За словами Керрол, тоді їй вдалося відбитися і втекти. Вона не захотіла звертатися в поліцію, оскільки "була шокована і не хотіла думати про себе як жертву зґвалтування".

Керролл вперше висунула свої звинувачення проти Трампа у мемуарах, опублікованих у 2019 році. Сам колишній президент США відкидає усі звинувачення.

За цією справою у вівторок, 25 квітня, розпочався відбір суддів присяжних у федеральному суді Нью-Йорка. Процес став цивільним, оскільки кримінальний термін давності у цій справі давно минув. Крім того, сплинув і термін подачі цивільних позовів, однак торік у Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволив жертвам зґвалтування протягом року подати позови про сексуальні домагання незалежно від того, коли вони сталися.

Нагадаємо, раніше суд Нью-Йорка оголосив звинувачення 45-му президенту США Дональду Трампу. Йдеться про 30 пунктів звинувачення, пов'язаних із бізнес-шахрайством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2023 22:40