Колаж з Twitter

Суд Нью-Йорка оголосив звинувачення Трампу у справі про плату порноакторці, — CNN

Суд Нью-Йорка оголосив звинувачення 45-му президенту США Дональду Трампу. Йдеться про 30 пунктів звинувачення, пов'язаних із бізнес-шахрайством.

Про це повідомив CNN із посиланням на джерела, які знайомі з цією справою. Трампа можуть притягнути до кримінальної відповідальності вже наступного тижня.

Захист політика заявив, що обвинувальний акт буде оголошено найближчими днями. Сам 45-й президент США вважає, що такі звинувачення на його адресу є "політичним переслідуванням і втручанням у вибори на найвищому рівні в історії".

Водночас прокурори наполягають, що слідують лише фактам.

"Не має значення, з якої ти партії, не має значення твоє походження. Що ти зробив? А що каже закон?" — сказав окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг. Він додав, що "не може розповісти про щось більше, щоб не завдати шкоди розслідуванню".

Як відомо, подібних прецедентів у Америці ще не траплялося. Тож, це може бути перший випадок в історії США, коли перед кримінальною відповідальністю постане президент — чи то нинішній, чи то колишній.

Що відомо про скандальну справу Трампа

Справа стосується платежу Трампа в розмірі 130 тисяч доларів зірці порнофільмів Стормі Деніелс. Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії у США, 45-й президент країни заплатив цю суму жінці з метою нерозголошення про їхній роман десятьма роками раніше. Насправді гроші були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який, за законами штату Нью-Йорк, загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Історія, що фігурує у справі, почалась у 2006 році, коли порноакторка зустрілася з політиком на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо. Сам Трамп заперечував роман із Деніелс.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що нинішньому президенту США Джо Байдену варто було домовитися з Росією щодо окупації України. На його думку, це могло б запобігти повномасштабній війні із РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.03.2023 08:00