Фото ілюстративне. Джерело: "Радіо Свобода"

Вибухи на українських складах у 2015 році: ДБР передасть Євросоюзу інформацію про виконавців

Державне бюро розслідувань передасть колегам з Євросоюзу усю інформацію про виконавців вибухів на складах в Україні. У 2015 році диверсію на Луганщині організували російські спецслужби.

Про це повідомив Директор Бюро Олексій Сухачов в інтерв’ю програмі "Невідворотність покарання", пише прес-служба ДБР.

За його словами, під час розслідування вибухів у Сватовому Луганської області у 2015 році було встановлено, що диверсію організували російські спецслужби, безпосередніми виконавцями були як росіяни, так і колишні громадяни України — зрадники.

"Сьогодні вивчається участь у диверсіях понад 100 військових РФ та колишніх громадян України, які перейшли на бік незаконних збройних формувань так званих ДНР/ЛНР. Ми вже знаємо всі їхні персональні дані, отримали інформацію про документи прикриття, які вони використовували на території нашої країни  під час підготовки диверсій", — наголосив Сухачов.

Директор ДБР також зауважив, що з високою долею ймовірності можна говорити, що ці люди причетні й до інших вибухів на українських військових складах. 

"Ми оцінюємо як високу імовірність того, що саме ці особи, ці громадяни РФ  або колишні громадяни України були дотичні до скоєння диверсій і на інших військових складах на території України", — сказав він.

Олексій Сухачов також додав, що "ми розцінюємо це як один із початкових етапів — підготовчих — перед початком повномасштабного вторгнення на територію України з метою ослаблення обороноздатності нашої країни, наших Збройних сил".

Він повідомив, що у взаємодії з СБУ та Офісом генерального прокурора вже оголошено підозри понад 25 особам, у тому числі високопосадовцям російських спецслужб. На завершальному етапі повідомлення підозри ще близько 60 особам. Зокрема, йдеться про безпосередніх виконавців диверсій, тих, хто перебував на території України та здійснювали диверсії.

Нагадаємо, раніше польські спецслужби затримали осіб, які готували диверсії проти України. Їх завербувала Російська Федерація. Шестеро затриманих виявилися громадянами східних країн. Вони встановили камери в Підкарпатському воєводстві, в тому числі біля аеропорту в Єсьонці, звідки надходить військова допомога Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 11:52