Вибухи в Адені і Сані

15 ЛИСТОПАДА 2017 11:15

Угруповання «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напад смертника в Адені на півдні Ємену. У вівторок замінований автомобіль злетів у повітря в кварталі Абель Азіз в районі Ель-Мансура, біля штабу сил безпеки.

Загинули щонайменше 6 осіб. Постраждала прилегла мечеть, передає TrueUA з посиланням на Euro News.  

Штаб, який був мішенню теракту, сформований коаліцією арабських країн на чолі з Саудівською Аравією для боротьби з повстанцями.  

В той же день в столиці Ємену Сані, контрольованою повстанцями, в результаті ударів ВПС коаліції постраждала навігаційна система міжнародного аеропорту, і довелося тимчасово припинити доставку міжнародної гуманітарної допомоги.

Для інших рейсів повітряний простір країни було і так заблоковано.  

ООН б'є на сполох:  

«З припиненням поставок в національному масштабі ціни на основні продукти - такі як харчування і паливо - різко зросли, що викликає стрес і страждання цивільного населення Ємену", - говорить прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Вільям Шпіндлер  

Населенню Ємену загрожує голод. Ось уже третій рік в країні йде громадянська війна: повстанці і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії протистоять міжнародно визнаному главі держави Абд-Раббі Мансуру Хаді, якого підтримує арабська коаліція.   

У 2015 році вона почала завдавати повітряних ударів по повстанцях. А з 2016 року Ер-Ріяд і його союзники перекрили всі кордони з Єменом, встановивши повну блокаду країни. Повітряний простір було відкрито тільки для гуманітарної допомоги ООН.

 

Світ, 15.11.2017 11:15