Скріншот

"Відчули гордість і полегшення": військові показали збитий російський "Кинджал" (відео)

У ніч, коли росіяни вкотре намагалися завдати по Україні удару ракетою "Кинджал", сили протиповітряної оборони побачили її на радарі та почали відстежувати. Згодом гіперзвукову ракету рашистів вдалося перехопити.

Про це українські захисники, які й збили "Кинджал", розповіли в інтерв'ю CNN. 

За словами військових, це будо дуже швидше та ефектне перехоплення. Для цього використовували систему ППО Patriot.

"Після того, як ми дізналися, що збили саме "Кинджал", відчули щастя. Ми відчули гордість і полегшення, адже завдяки Patriot ми можемо збивати ракети, які раніше не могли", — сказав один з військових.

Систему Patriot українці опановували на базі Fort Sill в США протягом двох місяців, ще місяць пішов на тренування в Європі.

"Зважаючи на те, що наша команда дуже добре працює з радянськими протиракетними системами, ми вже мали базові знання. І завдяки нашому досвіду ми змогли вивчити систему Patriot дуже швидко", — додали військові.

Нагадаємо, протягом червня сили протиповітряної оборони знищили 144 крилаті ракети ворога. Також ліквідовано понад 150 дронів-камікадзе та шість аеробалістичних ракет "Кинджал".

Додамо, уночі 22 червня рашисти атакували Україну ракетами Х-22, Х-47 "Кинджал" та ударними дронами "Shahed-136/131". Цілями окупантів були об'єкти критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 11:08