Фото: росЗМІ

Відео зі стратою полоненого: розслідувачі пояснили, як воно потрапило в мережу

Українські розслідувачі відреагували на відео, на якому видно, як росіяни відрізають українському полоненому голову. Є припущення аналітиків, що такі жорстокі відео потрапляють в мережу, якщо співучасник злочину втік або зрадив.

Про це заявили InformNapalm.

Відео могли також знайти в телефоні вже ліквідованого командира і вирішили викласти в мережу.

"І так, таких відео, ще багато, і якщо вони потрапляють в мережу, то їх виконавці, ймовірно, можуть бути вже мертві", — йдеться в повідомленні.

Експерти припускають, що саме командування російської армії дає прямі дозволи на відрізання голів чи інших частин тіла. В такий спосіб отримує компромат, який мінімізує шанси на те, що військовий може втекти.

"Російські командири віддають накази своїм підлеглим, щоб ті відрізали голови чи катували, а самі знімають все на телефон як доказ і елемент "пов'язання кров'ю та злочином", щоб підлеглі розуміли, що шляху назад для них вже немає. Після такого "хрещення кров'ю" ймовірність, що бойовик втече і здасться у полон значно зменшується, бо є компромат", — мовиться в джерелі.

Нагадаємо, раніше окупанти розстріляли українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази "Слава Україні". Це непоодинокий випадок у цій війні. Окупанти систематично скоюють воєнні злочини, порушуючи закони та звичаї війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 08:59