Фото: Рixabay

Відеосервіс YouTube посилює боротьбу з блокувальниками реклами

Популярний відеосервіс YouTube, власником якого є Google, починає глобальну кампанію проти користувачів, які використовують блокувальники реклами. 

Про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що компанія погрожує блокуванням доступу до відеохостингу, заклику використовувати Premuim або налаштування реклами під себе, оскільки реклама є важливою частиною екосистеми творців контенту на платформі.

Так, в останні кілька тижнів кількість повідомлень про блокування відео на YouTube збільшилася. Це свідчить про зростання кількості користувачів з блокувальниками реклами.

До того ж відеосервіс також вніс зміни до своєї рекламної політики, включно з введенням 30-секундної реклами, яку неможливо пропустити, і експериментування з довшими, але рідкісними рекламними паузами у версії для телевізорів. Проте підвищення цін на передплату YouTube Premium і скасування дешевшого тарифного плану можуть зробити цей варіант менш привабливим для користувачів.

Скриншот з оновленим Pop-Up

Скриншот з оновленим Pop-Up

Варто додати, що спочатку компанія показувала користувачам спливаючі вікна, які повідомляли їм, що це суперечить умовам використання вебсайту, а потім поставила таймер на ці сповіщення, щоб переконатися, що люди їх прочитали.

Також у червні YouTube застосувала більш агресивний підхід, попереджаючи глядачів, що вони не зможуть відтворити понад три відео, якщо не вимкнуть фільтр із блокування реклами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google готує масштабне оновлення своєї пошукової системи. До неї додадуть інструменти на базі штучного інтелекту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 04.11.2023 02:43