Фото: соцмережі

Відмовляють у меддопомозі та не пускають до школи: як рашисти змушують українців в окупації отримувати паспорт РФ

Російські загарбники на окупованих територіях вигадують все нові й нові способи аби якнайбільше українців отримали паспорти країни-агресорки. Цього разу рашисти шантажують відсутністю медичної допомоги та доступом до навчання.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Росіяни не нехтують будь-якими способами аби пришвидшити примусову паспортизацію на захоплених ними землях", — наголосили в Центрі.

Відтак, з 1 вересня у лікарнях тимчасово купованих територій Запоріжжя не обслуговують українців, якщо в них немає паспорта ворога та російського медстрахування.

"Таким чином росіяни продовжують систематичний тиск на мешканців тимчасово окупованих територій", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у Центрі зазначили, що раніше у низці населених пунктів на ТОТ зафіксовані випадки, коли старшокласники, які не отримали паспорт РФ, тимчасово не допущені до занять в окупаційних школах.

Так, на Херсонщині школи передали у так звані відділи міграції списки учнів, які не мають паспортів РФ. Тепер в учнів є 10 днів, аби "виправити ситуацію" й лише тоді вони будуть допущені до занять.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Зокрема, у населеному пункті Чаплинка окупаційна адміністрація довела місцевим мешканцям вимогу щодо обов’язкового отримання паспортів РФ до 1 вересня цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 17:59