Фото: ДТЕК

Відновлення української енергосистеми: світло відключають у двох областях

В Україні діють мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях через ракетну атаку Росії. У цих регіонах застосовані графіки погодинних відключень.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Наразі триває відновлення української енергосистеми.

Згідно з наявною інформацією, у Харкові після аварійного ремонту частково повернуто в роботу одну з теплових електростанцій. Також працює в мережі один з об’єктів магістральних мереж НЕК "Укренерго". Зазначається, що критична інфраструктура міста повністю заживлена, продовжується робота над можливістю повного відновлення електропостачання міста та області.

"У Житомирській області все ще складна ситуація, частина споживачів залишається без електропостачання, діють графіки погодинних відключень", — йдеться в повідомленні.

Через наслідки обстрілів в окремих районах Дніпропетровської та Миколаївської областей тут застосовуються мережеві обмеження.
Повідомляється, що в інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились.

"Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Діючи обмеження в регіонах – мережеві й викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через ворожі ракетні обстріли 9 березня", — заявили в "Укренерго".

Оператор наголошує, що споживання електроенергії у порівнянні з минулою суботою, 4 березня, знизилось завдяки потеплінню.

Нагадаємо, росіяни вночі 9 березня здійснили 15-ту масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок обстрілів є пошкодження об’єктів.

Усього Росія випустила по Україні 81 ракету, зокрема шість крилатих ракет повітряного базування Х-47 "Кинджал". Масована ракетна атака Росії спричинила проблеми з інтернетом в Україні. У деяких регіонах спостерігають проблеми з мобільним зв'язком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2023 10:37