Фото: ТАСС

Китай допомагає Росії оснащувати гелікоптери для війни з Україною, — CNN

Попри війну в Україну військові компанії Китаю продовжують співпрацювати з Росією. Зокрема, йдеться про співпрацю авіаційних підприємств.

Про це повідомляє CNN.

Журналісти проаналізували документи та виявилось, що після повномасштабного вторгнення зв'язки між Китаєм та Росією посилились. До листопада 2022 року, пекінський оборонний підрядник Poly Technologies надсилав Росії деталі для вертольотів і радіообладнання класу "повітря-земля". Ця співпраця відбувається і у зворотньому напрямку.  Свої деталі до Пекіна надсилає російський авіаційний завод в Улан-Уде.

Обладнання було призначене для багатоцільових вертольотів Мі-171Е, які використовуються для транспортування, пошуку та порятунку. А також для військово-транспортного гелікоптера Мі-171Ш, який використовувався в війні проти України.

Китай скептично ставиться до санкцій Заходу проти РФ. Так, Poly Technologies, яка підпорядковується державній China Poly Group, перебуває під санкціями США з 2013 року через постачання ракет до Ірану, Північній Кореї та Сирії.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки ввели санкції проти низки китайських компаній. До "чорного списку" потрапили підприємства, які підтримують програму створення БпЛА в Ірані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.03.2023 12:13