Фото: соцмережі

Китайські компанії потрапили під санкції США: у чому причина

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти низки китайських компаній. До "чорного списку" потрапили підприємства, які підтримують програму створення БпЛА в Ірані.

Про це повідомило міністерство фінансів США.

За інформацією Мінфіну США, санкції накладено на мережу з п'яти компаній і однієї фізичної особи, які підтримують Іран. Відповідні компанії базуються в Китаї та займаються продажем і постачанням аерокосмічних компонентів, у тому числі тих, які можуть бути використані для БпЛА.

Крім того, ця мережа брала участь у виробництві моделі дронів-камікадзе Shahed-136.

"Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, які є результатом використання Росією іранських БпЛА в Україні", — заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

За словами Нельсона, США і надалі будуть націлюватися на глобальні іранські мережі закупівель, які постачають Росії БпЛА для використання у війні проти України.

Нагадаємо, 28 лютого повідомлялося, що китайська компанія Spacety передала російській фірмі "Терра-Тех" супутникові знімки України. Світлини надходили до кремлівських найманців ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 09.03.2023 20:37