Україна ввела санкції проти Пригожина, його доньок та ймовірного засновника ПВК "Вагнера"

Україна ввела санкції проти причетних до ПВК "Вагнера" і юридичних осіб, які забезпечують функціонування російських бойовиків. Зокрема, економічні обмеження РНБО запровадила проти доньок керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина Вероніки та Поліни.

Про це йдеться у відповідному указі президента України №116/2023. Також під обмеження потрапив Дмитро Уткін із позивним "Вагнер", який вважається засновником однойменного ПВК.

У санкційний пакет загалом потрапили 164 фізичні особи та 85 компаній. Їм забороняються торговельні, а також інші економічні та фінансові операції, запроваджується блокування наявних на території України активів, заборона на передачу технологій та ін.

Відомо, що у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомляв про введення санкцій проти росіян, які причетні до викрадення українських дітей, проти представників російської сфери спорту, а також тих, хто допомагає тримати структури найманців у Росії для війни проти України.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу погодили десятий пакет санкцій проти Росії. Це сталось через рік із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2023 00:32