Фото: NASA

Відомі імена чотирьох астронавтів, які вирушать до Місяця

Відомі імена чотирьох астронавтів, які в листопаді наступного року облетять Місяць на кораблі Artemis II. Це буде перша місія з екіпажем на шляху NASA до встановлення довгострокової присутності на Місяці для науки та досліджень.

Про це повідомляє офіційний сайт NASA.

Астронавтами в цій місії стали командир Рід Вайзман, пілот Віктор Гловер, спеціаліст місії Крістін Хаммок Кох і астронавт CSA, спеціаліст місії Джеремі Гансен. Випробувальний політ Artemis II буде запущений на потужній ракеті агентства Space Launch System і триватиме близько 10 днів. 

"Екіпаж Artemis II представляє тисячі людей, які невтомно працюють, щоб привести нас до зірок. Це їхній екіпаж, це наш екіпаж, це екіпаж людства. Разом ми відкриваємо нову еру досліджень для нового покоління зіркових мореплавців і мрійників — покоління Артеміди", — заявив адміністратор NASA Білл Нельсон. 

Астронавти перевірять системи життєзабезпечення космічного корабля Orion і можливості та методи, необхідні людям для життя та роботи в глибокому космосі. 

Нагадаємо, група вчених під керівництвом Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (NYUAD) і Центру космічних наук Об'єднаних Арабських Еміратів створила нову мапу Марса. На ній зображено Червону планету в приголомшливих деталях, із безліччю геологічних особливостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 04.04.2023 08:43