Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Відомий італійський футбольний суддя відмовився працювати в Росії

Футбольний арбітр Даніеле Орсато відмовився від роботи в Росії. Росіяни пропонували італійцю посаду в Російському футбольному союзі.

Як повідомляє la Repubblica, раніше у РФС заперечували, що італійський рефері відмовився від пропозиції, і запевняли, що він підписав контракт та увійде до складу експертно-суддівської комісії.

Проте у коментарі виданню арбітр зазначив, що етика та соціально-політична ситуація не дозволила йому прийняти пропозицію.

"Чи їду я в Росію? Абсолютно точно ні. Мене запросили співпрацювати з РФ як експерта з арбітражу. Я був задоволений цим запрошенням, але через соціально-політичну ситуацію та етичні принципи, якими я завжди керувався на полі та за його межами, вирішив не погоджуватися", — зазначив Орсато.

Що відомо про Даніеле Орасто

48-річний італієць є елітним суддею УЄФА. Він обслуговував матчі Серії А, Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також міжнародні турніри збірних. Італієць відпрацював на Євро-2024, яке пройшло у Німеччині, після чого завершив кар'єру.

Зазначимо, що на Євро-2020 Орсато судив матч Швеція — Україна в 1\8 фіналу. Тоді італійський арбітр показав червону картку шведському захиснику Маркусу Даніельсону, який грубо порушив правила та травмував нападника збірної України Артема Беседіна, який проходив довге відновлення після отриманого ушкодження. Йому на заміну вийшов зірковий український форвард Артем Довбик, який забив переможний м'яч у ворота національної команди Швеції. 

Нагадаємо, 6 серпня видання Sport.tvp.pl повідомляло, що у Польщі у місті Люблін правоохоронці затримали трьох п'яних чоловіків, які несли крадений дорожній знак. Двоє з них виявилися арбітрами, які мали працювати на грі третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів між "Динамо" Київ та шотландським "Рейнджерс".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.08.2024 15:57