Футболісти київського "Динамо". Джерело: офіційний сайт "Динамо" (Київ)

В Україні стартує новий футбольний чемпіонат: які його особливості

Двома матчами в суботу, 3 серпня, стартує новий футбольний сезон в Українській Прем'єр-лізі. Він триватиме до кінця травня наступного року. Як і раніше, в чемпіонат і України гратимуть 16 команд. В єврокубки за підсумками сезони цього разу вийде всього чотири колективи (зазвичай потрапляло п’ять команд).

Про це повідомив офіційний сайт Української Прем’єр-ліги.

Цей сезон відкривають у Рівному місцевий "Верес" і львівські "Карпати". Стартовий свисток зустрічі прозвучить о 15:30.

О 18-ій годині криворізький "Кривбас" на домашній арені зустрінеться з одеським "Чорноморцем". Натомість у неділю о 13:00 київський "Лівий берег" дебютуватиме в еліті домашнім поєдинком проти черкаського "ЛНЗ". Донецький "Шахтар" розпочне захист титулу на виїзді з полтавською "Ворсклою" (15:30).

Паралельно розпочнеться матч у столиці. "Оболонь" на рідному стадіоні прийме "Колос" із Ковалівки. Закриватимуть тур очним протистояння луганська "Зоря" та петровський "Інгулець". Матч розпочнеться о 18:00. Ще два поєдинки перенесені на пізніший час.

Розклда першого туру УПЛ

Розклад першого туру УПЛ. Джерело: Українська Прем'єр-ліга

Усі матчі покаже канал UPL.TV. Він доступний на OTT-платформах — "Київстар ТБ", Volia TV, Setanta Sports, SWEET.TV, Vodafone TV, youtv та OmegaTV.

Минулого сезону чемпіоном України став донецький "Шахтар". Він зіграє у груповому етапі Ліги чемпіонів. Спробує туди пробитися і віце-чемпіон київське "Динамо", яке у кваліфікації двічі розгромило сербський "Партизан" і тепер так само у кваліфікаційному раунді зіграє проти шотландського "Рейнджерс" із Глазго.

Нагадаємо, що УЄФА опублікувало оновлений рейтинг клубів на початок сезону-2024/2025, в якому донецький "Шахтар" розташувався на 40 сходинці. Це робить його найкращим клубом України. "Динамо" перебуває на 72 місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.08.2024 14:55