Фото: Міноборони

"Відпочиває на яхті в Європі": мережею ширяться фейки про екс-міністра оборони Резнікова

Соціальними мережами ширяться повідомлення, що Олексій Резніков, який нещодавно залишив пост міністра оборони України, відпочиває в Європі. Насправді це фейкова інформація.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Варто зазначити, що на доказ такої "новини" додається фотографія екс-міністра з дівчиною з напоєм у руці на яхті.

"Колишній міністр оборони Резніков одразу після звільнення виїхав за кордон і відпочиває на яхті з коханою, а ви собі воюйте", — пишуть користувачі.

У центрі стратегічних комунікацій зазначають, що світлини, якими маніпулюють фейкороби, Резніков опублікував у Facebook ще 14 лютого 2020 року. Таким чином він повідомив про свої заручини з телеведучою Юлією Зорій.

"Повідомлення про закордонний відпочинок колишнього міністра оборони — не більше ніж ворожа брехня з метою дискредитації дій української влади", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у вівторок, 5 вересня, народні депутати звільнили з посади міністра оборони України Олексія Резнікова. Відповідне рішення підтримали 327 парламентарів.

У середу, 6 вересня, парламент призначив Рустема Умєрова міністром оборони України. Раніше він очолював Фонд державного майна. Кандидатуру Умєрова підтримали 338 парламентарів.

Раніше нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк інформував, що Резніков, якщо більше не буде гучних скандалів, стане послом України у Великій Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 17:58