Фото: Офіс президента

Відповідає за оборонну стратегію: до Києва прибула делегація США

У середу, 3 квітня, до України прибули представники Комісії з питань Національної оборонної стратегії Сполучених Штатів Америки. Групу очолила голова Комісії Джейн Гарман.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Там зазначили, що у межах зустрічі заступник керівника Офісу глави держави Роман Машовець поінформував членів делегації про ситуацію на фронті, а також про масовані повітряні атаки з боку РФ на енергетичну та цивільну інфраструктуру України з використанням ракет, "шахедів" і КАБів.

Українські представники акцентували, що сьогодні наша країна насамперед потребує посилення протиповітряної оборони, збільшення кількості артилерії та далекобійної зброї. У цьому контексті важливо розуміти, що рішення Палати представників Конгресу щодо допомоги Україні вкрай важливе.

Глава ОП Андрій Єрмак подякував американському президенту Джозефу Байдену, його адміністрації, обом партіям Конгресу та всьому народу США за підтримку України із самого початку повномасштабної війни.

"Дуже важливо, що наші нації разом. Ваш візит — це ще один сигнал потужної підтримки з боку Сполучених Штатів", — заявив глава Офісу президента.

Раніше з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 20 березня радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Вже 23 березня президент США Джо Байден підписав схвалений Сенатом законопроект про фінансування уряду на 1,2 трильйона доларів. Глава Білого дому також закликав Палату представників погодити проект закону щодо підтримки для України, Ізраїлю і Тайваню.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 23:54