Відставка глави мінохоронздоров'я США: що далі?

30 ВЕРЕСНЯ 2017 09:16

Глава Білого дому Дональд Трамп відправив у відставку міністра охорони здоров'я США, Тома Прайса. Формальним приводом стало використання бюджетних коштів для авіаперельотів приватними чартерними рейсами. В той же час, одне із завдань, з яким не вдалося впоратися Прайсу, - це відміна реформи охорони «здоров'я Обамакер», яка була затверджена попередньою адміністрацією. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Reuters.

Незважаючи на обіцянку Прайса відшкодувати вартість авіаквитків з власних засобів, Трамп наполіг на відставці чиновника, заявивши, що йому не подобається загальна картина висунених звинувачень. Між тим, колишній юристконсульт Білого дому по етиці Річард Пейнтер бачить проблему в іншому: «Немало міністрів і інші чиновники регулярно користувалося приватними літаками за бюджетний рахунок, у тому числі міністр фінансів, глава агентства з довкілля охорони, і зрозуміло, сам президент, який кілька разів на місяць літає по вихідних у свою резиденцію «Мар-а-Лаго», а такі поїздки обходяться казні в мільйонні суми».

У США, де не існує обов'язкового медичного страхування, система «Обамакер» досі дозволяє мільйонам американців, що не мають приватної страховки, користуватися послугами охорони здоров'я. Система залишиться в силі наступного року, якщо Білий дім не зважиться на її демонтаж в обхід Конгресу, який досі виступає проти будь-яких змін.

Світ, 30.09.2017 09:16