Фото: Львівська міська рада

Відзавтра у Львові запрацює повністю безготівкова плата за проїзд: які будуть тарифи

У понеділок, 11 грудня, у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. За проїзд можна буде оплатити банківською картою, пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, пасажири також матимуть можливість оплатити проїзд готівкою у водія. Однак, найдешевшою поїздка буде саме з транспортною карткою ЛеоКарт. 

"Власники пільгової ЛеоКарт можуть бути спокійні. Все залишиться, як було:заходите, прикладаєте карту, їдете.
Якщо не маєте карти — треба її виготовити. Телефонуйте на Гарячу лінію і записуєтесь у зручному для вас пункт прийому документів. Номер телефону: 0 800 303 007"
, — зауважив Садовий. 

Вартість проїзду з ЛеоКар сягатиме 13 гривень. Також пасажири зможуть оплатити проїзд і за допомогою банківської карти, тоді вартість проїзду буде 15 гривень. І найдорожчим проїзд буде, якщо квиток оплачувати готівкою — 20 гривень.

"Але не забувайте взяти квиток. Це важливо при контролі. А контроль буде", — наголосив мер.

Водночас право на безкоштовний проїзд мають ті, у кого є посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок участі в бойових діях. Також безкоштовним проїздом можуть скористатися і школярі, але тільки за наявності ЛеоКарт. 

"Студенти з ЛеоКарт їздять за ціною 6.50 гривень в усьому громадському транспорті. Абонементи на проїзд у трамваях та тролейбусах залишаються. Згодом вони будуть замінені на цифрові і діятимуть також у автобусах", — наголосив Садовий.

Штраф за безпідставно безкоштовний проїзд становить 300 гривень. Штраф за порушення з боку водія — позбавлення премії, а при повторі — звільнення.

Нагадаємо, 8 грудня рух поїздів між станціями Київського метрополітену "Теремки" і "Деміївська" зупинили. Спершу передбачалося, що рух потягів припинять від 9 грудня. Проте за кілька годин КМДА повідомила, що рух уже зупинили з міркувань безпеки через технічний стан тунелів. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту.

Правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.12.2023 18:22