Фото: соцмережа Х Джо Байдена

Війна Ізраїля та Палестини: Байден терміново зателефонував Нетаньягу

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зателефонував прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу. Американський лідер заявив, що підтримує Ізраїль у ситуації з атакою палестинських бойовиків.

Про це повідомляє офіс ізраїльського прем’єра.

Наголошується, що Байден зателефонував Нетаньягу та запевнив, що США повністю підтримують право Ізраїлю захищатися. У відповідь прем'єр подякував главі Білого дому за підтримку і зазначив, що буде потрібна "тривала і потужна кампанія, в якій Ізраїль переможе".

Наступ Сектору Газа на Ізраїль: що відомо

У суботу, 7 жовтня, на Ізраїль зі сторони Сектору Газа було випущено десятки ракет. Масований обстріл тривав близько 30 хвилин

Також на півдні Ізраїля відбуваються зіткнення армії з бойовиками Сектору Газа. За попередніми даними, Тель-Авів втратив контроль над однією зі своїх баз. Зазначається, що бойовики руху ХАМАС також захопили поліцейську дільницю у місті Сдерот та взяли в полон військових ізраїльської армії (кількість невідома).

Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. Місцеві жителі поширюють відео та фото, на яких видно, що бойовики розстрілюють цивільних жителів та автомобілі. Паралельно з'явилась інформація про численні жертви серед цивільних.

ХАМАС закликав арабське населення Ізраїлю приєднуватися до "великої революції" і повідомив про знищення кількох одиниць військової техніки ізраїльської армії.

Армія Ізраїля оголосила про стан "готовності до війни". Як пишуть ЗМІ, за перші 20 хвилин операції з Сектору Газа було випущено п'ять тисяч ракет та боєприпасів. Ізраїль оголосив про призов резервістів.

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що після ранкової атаки ХАМАСу Ізраїль перебуває у стані війни. Бойовики із Сектору Газа заплатять за агресію високу ціну.

Президент Володимир Зеленський відреагував на бойові дії, які розпочалися в Ізраїлі. Глава держави сподівається, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. За словами президента, у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу.

У США засудили напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У Пентагоні заявили, що готові надати зброю ізраїльській армії для самозахисту.

Нагадаємо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 07.10.2023 18:23