Фото: Telegram-канал "Новини КОС ЗСУ"

"Війна може вийти за межі Сходу та Півдня": Наєв оцінив ризики скорочення допомоги Україні

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв заявив, що скорочення допомоги Україні значно підірве обороноздатність української армії. Тоді війна може вийти за межі Сходу та Півдня України.

Про це Наєв повідомив у коментарі виданню ABC News.

"Ми розуміємо, що зараз іде війна за ресурси. Російська Федерація свої ресурси отримує за допомогою "Осі зла" – це Північна Корея, це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби протиповітряної оборони, протистоїмо Російській Федерації з її ресурсами. Треба розуміти, що скорочення допомоги реально вдарить по нашій обороноздатності. Але будемо боротися тим, що є", — сказав генерал.

За словами Наєва, у випадку, якщо Росія продовжить виробництво зброї та вдосконалюватиме свої технології, війна знову може вийти за межі сходу та півдня України.

"Ми готуємося до цього, будуємо оборону, заміновуємо та тренуємо наші сили", — зауважив військовий.

Нагадаємо, держави-партнери передадуть Україні військові кораблі, які супроводжуватимуть цивільні судна через "зерновий коридор" у Чорному морі. Крім того, в України є домовленості з партнерами щодо захисту Одеського регіону додатковими системами ППО. 

Додамо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що найважча ситуація з протиповітряною обороною в Україні у прикордонних з Росією і Білоруссю областях, а також у прифронтових та окупованих регіонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.11.2023 15:59