Фото: ДБР

Військком із Полтавщини побив підлеглого до втрати свідомості, щоб "прикрити йому рота"

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з районних відділів Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Полтавської області. Він разом з двома іншими військовослужбовцями побив підлеглого до втрати свідомості.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Встановлено, що керівник районного ТЦК мав особисту неприязнь до потерпілого, бо той відкрито говорив про різні конфлікті ситуації, які були в колективі. Аби "прикрити рота" підлеглому, військком вирішив провести "виховну роботу", — йдеться у повідомленні.

затримання військкома

Фото: ДБР

У ДБР розповіли, що військком взяв зі собою "для справи" головного сержанта та солдата, які були підлеглими потерпілого.

"На двох автомобілях близько опівночі вони під’їхали до будинку потерпілого та викликали його по телефону на розмову. Коли чоловік вийшов із будинку, його оточили та після словесної перепалки почали бити", — кажуть правоохоронці.

Били в основному по тулубі та голові, не зупинились навіть тоді, коли потерпілий лежав на землі. Врешті він втратив свідомість, а його кривдники поїхали з місця події. Побитий військовий зайшов у квартиру самотужки, тоді вже для нього викликали медиків сусіди. 

"У лікарні йому діагностувати численні забої, струс головного мозку, забійну рвану рану голови та надірване вухо", — зазначили в ДБР.

Відтак, керівнику районного ТЦК, а також ще одному учаснику побиття, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та погрозу або насильство щодо начальника. Наразі вирішується питання повідомлення про підозру третьому учаснику побиття. Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, 7 серпня Личаківський суд Львова обрав запобіжний захід військкому із Закарпаття. Його підозрюють у використанні солдатів на будівництві власного будинку. Як йдеться в матеріалах справи, з початку березня цього року за наказом начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки солдати замість служби проводили будівельні роботи на його маєтку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.08.2023 18:17