Фото: DEFENSE.GOV

Військова допомога США: скільки грошей залишилося у Пентагона для України

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки розповіли, скільки ще грошей мають для допомоги Україні. У розпорядженні Пентагона є понад п'ять мільярдів доларів для надання військової допомоги Збройним силам України.

Про це на брифінгу повідомив представник Пентагона генерал Патрік Райдер.

За його словами, у Міноборони все ще є понад 5,4 мільярда доларів для допомоги Україні. Він наголосив, що ці гроші виділяються в рамках президентських повноважень.

Допомога США Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу 106 мільярдів доларів. Кошти мали витратити на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам. Найбільша частка фінансування, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме для України.

Республіканець Майк Джонсон, якого обрали спікером Палати представників Конгресу США, заявляв, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачав запит адміністрації Байдена.

Пізніше Джонсон заявляв, що республіканці в Палаті представників запропонують пакет для Ізраїлю на суму 14,5 мільярдів доларів, що трохи більше, ніж просив адміністрація Байдена.

Нагадаємо, минулого тижня Майк Джонсон несподівано заявив, що США не допустять перемоги Росії у війні проти України, адже це може підштовхнути Китай до початку збройної агресії проти Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 22:28