Фото: Генштаб ЗСУ

Військові пояснили, якою є ситуація в районі Кринок на Херсонщині

Збройні сили України продовжують тримати оборону біля населеного пункту Кринки, що на лівому березі Херсонщини. У військових є й інші плацдарми на лівобережжі Дніпра.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема, і в районі населеного пункту Кринки. Речник наголосив, що "ситуація трохи не така критична, як її інтерпретують деякі медіа і блогери".

Водночас він додав, що більшість основних позицій українських військ в цьому населеному пункті внаслідок інтенсивних та тривалих обстрілів окупантів вщент зруйновані. 

"Саме село просто перетворилося на груду каміння, воно повністю знищене обстрілами росіян. Це вже давно не населений пункт, це місце в якому фактично неможливо тримати оборону", — наголосив посадовець. 

За словами речника, військові й надалі перебувають на визначених позиціях, і на плацдармах на лівобережжі Дніпра, знищують окупантів і завдають окупаційним військам значних втрат.

"Тобто, окрім Кринок, є й інші плацдарми. Робота на лівобережжі Дніпра продовжується", — наголосив він.

Нагадаємо, у лютому колишній міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним заявив, що російські загарбники нібито витіснили Збройні сили України з плацдарму у Кринках на Херсонщині. У ЗСУ інформацію спростували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2024 11:54