Фото: росЗМІ

Шойгу заявив, що Росія нібито витіснила ЗСУ з плацдарму у Кринках: українські військові спростували

Міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу 20 лютого на зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним заявив, що російські загарбники нібито витіснили Збройні сили України з плацдарму у Кринках на Херсонщині. У ЗСУ інформацію спростували.

За даними російських пропагандистів, Шойгу запевнив Путіна у тому, що село Кринки перебуває під контролем російських військ. 

"Кринки зачищені. Ми стали фактично по всьому берегу річки Кринки та Конки. На сьогодні там не лише спостережний пункт, там стоять війська", — видав Шойгу.

До того ж, за словами Шойгу, до штурму плацдарму причетні військові 810-ї бригади морської піхоти і 45-ї бригади спецпризначенців ВДВ.

Реакція ЗСУ

Сили оборони Півдня спростували заявив російського міністра оборони. Українські військові зауважили, що російські окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережжі Херсонщини, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів. Зазначається, що Сили оборони продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу. 

"Військово-політичне керівництво країни агресора  заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності", — наголосили військові.

Водночас, за словами українських воїнів, протягом 20 лютого війська країни-агресорки здійснили лише одну спробу штурму на Херсонщині і та виявилася для ворога невдалою.

"Через суттєві втрати, окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання", — резюмували у Силах оборони Півдня.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом цієї доби на фронті відбулось 50 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав один ракетний та 99 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Водночас авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, одному пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах противника. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2024 23:44