Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Що найбільше дошкуляє окупантам на лівому березі Дніпра на Херсонщині: пояснення британської розвідки

Українські військові на лівому березі Дніпра активно використовують безпілотні літальні апарати. Вони оснащені боєприпасами для ударів по російських окупантах.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначають, що російські війська зазнають великих втрат через удари артилерії та дронів, які прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра.

За їхніми даними, FPV-дрони використовуються спільно з артилерією для ураження транспортних засобів російських збройних сил. Експерти з Великої Британії наводять оцінку російського військового блогера, що 90% російської військової техніки у секторі Кринок знищено.

"Нездатність Росії протистояти FPV-дронам, імовірно, пов'язана з нестачею російських засобів радіоелектронної боротьби в цьому районі", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Як відомо, в листопаді 2023 року українські сили закріпилися на лівому березі Херсонської області. Вони тримають плацдарм і не дають вибити їх звідти, попри постійні ворожі штурми. Впродовж останніх місяців на лівому березі триває робота з розширення плацдарму. Українські безпілотники ночами мінують дороги, а вранці добивають ворожу техніку та транспорт, скидаючи боєприпаси.

Нагадаємо, декілька днів тому Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв із посиланням на російських військових блогерів, що боєздатність російських військ агресора на лівому березі Дніпра в Херсонській області погіршується через різні причини. Зокрема, окупанти скаржаться на проблеми з командуванням і координацію між підрозділами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 11:57