Фото: "Укрінформ"

Військові розповіли, чи є загроза ракетних ударів з Білорусі

На території Білорусі розміщені різні види російської техніки. У зв'язку з цим ризик повітряних атак по території України все ще зберігається.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Зокрема, він нагадав, що українці не очікувала атак з боку Білорусі на початку повномасштабного вторгнення, але ймовірність все ж була.

"І сьогодні у нас угруповання військ розгортаються теж на північних наших кордонах. Посилюється там ППО, загородження різних типів й мінні в тому числі. Очікувати можна чого завгодно", — зазначив він.

За його словами, на білоруській території РФ тримає зенітні ракетні комплекси, "Іскандери", авіацію, але кількість може бути меншою, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

"Ми не маємо жодних ілюзій, що щось там не відбудеться. Росія там тримає комплекси ЗРК, "Іскандери", авіацію. Тому маємо робити висновки", — пояснив Ігнат.

Також речник Повітряних сил вказав, що протяжність кордонів і протяжність лінії фронту велика й становить понад дві тисячі кілометрів, з урахуванням Придністров'я, Білорусі, Росії, лінії бойового зіткнення та морських кордонів.

"Це все лінія фронту. І з цієї лінії фронту може прилетіти. Тому ніяких ілюзій не робимо, а підсилюємо ці напрямки", — додав військовий.

Варто додати, що від початку війни з території Білорусі та через територію цієї країни по українських містах було запущено щонайменше 721 ракету.

Нагадаємо, раніше моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" повідомляв, що загроза ракетних обстрілів України з боку Білорусі збережеться до кінця цього року. Це навіть попри те, що останній ракетний запуск по території України з повітряного простору Білорусі був зафіксований 6 жовтня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 16:22